Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pápež zasvätí Rusko a Ukrajinu Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie

Pápež František, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Modlitba sa uskutoční paralelne po celom svete v miestnych spoločenstvách veriacich pod vedením ich biskupov a kňazov.

Vatikán 25. marca (TASR) - Pápež František spoločne s biskupmi z celého sveta zasvätí v piatok o 17.00 h SEČ Rusko a Ukrajinu Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie. Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi vykoná slávnostný akt zasvätenia na sviatok Zvestovania Pána na záver kajúcej pobožnosti v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne. TASR o tom informovala na základe webového portálu Vatican News.

Modlitba sa uskutoční paralelne po celom svete v miestnych spoločenstvách veriacich pod vedením ich biskupov a kňazov. V portugalskej Fatime vykoná akt zasvätenia s výzvou k pokániu a modlitbe za obrátenie Ruska v mene najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi poľský kardinál Konrad Krajewski.

"Uhas nenávisť, utíš pomstu, nauč nás odpúšťať. Osloboď nás od vojny, ochráň svet pred jadrovou hrozbou," citoval portál Vatican News z textu zasvätenia, ktorý prednesie pápež.

František zároveň poprosí Boha o odpustenie za to, že ľudstvo zabudlo na "lekcie tragédií minulého storočia" a uzavrelo sa do národných záujmov, egoizmu a ľahostajnosti.