Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Po zrážke vo vzduchu zahynuli dvaja parašutisti

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tragickú nehodu zaznamenali počas pokusu o prekonanie svetového rekordu, ktorého sa zúčastnilo okolo 200 parašutistov.

Washington 4. decembra (TASR) - Dvaja parašutisti prišli o život, keď sa zrazili počas zoskoku nad južnou časťou amerického štátu Arizona. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.


Parašutisti do seba narazili v utorok popoludní približne 60-90 metrov nad zemou. V dôsledku kolízie im prestali fungovať vrchlíky ich otvorených padákov, na čo sa obaja zrútili na zem.

Jeden parašutista zahynul okamžite po dopade na zem a druhý krátko po prevoze do nemocnice v meste Casa Grande. Miestna polícia bez ďalších podrobností informovala, že obete neboli občanmi USA.

K nehode, ktorú už začal vyšetrovať americký Federálny letecký úrad (FAA), došlo nad veľkým parašutistickým cvičiskom Skydive Arizona pri meste Eloy, zhruba 100 kilometrov južne od štátnej metropoly Phoenix.

Podľa arizonského spravodajského servera AZCentral nehodu zaznamenali počas týždeň trvajúceho podujatia, ktorého cieľom bolo prekonanie čo najväčšieho počtu svetových rekordov v hromadných zoskokoch padákom. Zúčastňovalo sa na ňom okolo 200 skúsených parašutistov, ktorí mali absolvované tisíce zoskokov.

Na rovnakom cvičisku utrpel v utorok ľahšie zranenia aj tretí parašutista. Miestna polícia však zdôraznila, že jeho prípad nesúvisel so zrážkou oboch parašutistov.

Ostatní členovia skupiny dnes podľa britského denníka Daily Mail napriek tragédii pokračovali v plánovaných zoskokoch, aby si uctili pamiatku svojich zabitých kolegov.