Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Pri explózii v dome na predmestí Paríža zahynulo osemročné dieťa

Foto: twitter

Pod ruinami môže byť ešte ďalších najmenej desať ľudí, záchranná ešte operácia pokračuje.

Paríž 31. augusta (TASR) - Explózia v bytovom dome a jeho následné zrútenie si dnes na predmestí Paríža vyžiadali život osemročného dieťaťa. K explózii došlo dnes okolo 07.00 h.

Desať ľudí, vrátane štyroch ťažko zranených, sa podarilo záchranárom vytiahnuť spod rozvalín. Stanicu iTele o tom informoval hovorca hasičov Gabriel Plus. Pod ruinami môže byť ešte ďalších najmenej desať ľudí, uviedol Plus s tým, že záchranná operácia pokračuje.

"V najbližších hodinách ešte môžeme nájsť preživšie obete," spresnil. Podľa internetového vydania denníka Le Parisien je nezvestných 12 ľudí - sedem dospelých a päť detí.

Na miesto tragédie v Rosny-sous-Bois medzičasom prišiel aj minister vnútra Bernard Cazeneuve, ktorý pred novinármi uviedol, že explóziu mohol spôsobiť únik plynu. Dodal však, že s hypotézami o príčinách tragédie treba byť veľmi opatrný.

Podľa informácií denníka Le Parisien pred troma dňami sa v blízkosti domu, ktorý sa dnes zrútil, robili opravy na plynovodnom potrubí.

Podľa záberov nasnímaných televíznymi štábmi sa časť štvorposchodového bytového domu po výbuchu úplne zrútila. Poškodená bola aj vedľajšia budova.