Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Útok v policajnom ústredí odovzdali protiteroristickej prokuratúre

Ľudia stoja v rade pred policajným ústredím v Paríži 4. októbra 2019. Parížsky prokurátor Rémy Heitz oznámil, že 45-ročný zamestnanec zabil nožom v policajnom ústredí v centre Paríža štyroch ľudí - troch policajtov a pracovníka na úradníckom úseku. Prokurátor ďalej spresnil, že tri z usmrtených obetí boli muži a jedna bola žena. Francúzska vláda tvrdí, že nič naznačuje, že policajný zamestnanec, ktorý útočil na parížskom policajnom riaditeľstve, bol zradikalizovaný. Foto: TASR/AP

Miesto činu sa nachádza v blízkosti Katedrály Notre-Dame v Paríži a ďalších turistických atrakcií.

Paríž 4. októbra (TASR) - Vyšetrovanie útoku nožom, pri ktorom zamestnanec úseku informačných technológií dobodal na smrť štyroch kolegov v policajnom ústredí v centre Paríža, odovzdali protiteroristickej prokuratúre (PNAT). Tlačovú agentúru AFP o tom v piatok informovali zdroje.

Vyšetrovanie štvrtkového útoku bolo doposiaľ v rukách parížskeho prokurátora, ale teraz už prešlo pod PNAT, uviedli zdroje z oboch prokuratúr.

Násilie civilného zamestnanca teda vyšetrujú ako možný teroristický čin.

Pri štvrtkovom 30-minútovom zúrivom vyčíňaní zabil muž kuchynským nožom troch policajtov a administratívnu pracovníčku, útočníka potom smrteľne postrelil policajt-začiatočník na dvore policajného ústredia. To sa nachádza v blízkosti Katedrály Notre-Dame v Paríži a ďalších turistických atrakcií.

Parížska prokuratúra v piatok vysvetlila, že vyšetrovatelia našli stopy, na základe ktorých je viacnásobná vražda vyšetrovaná "v súvislosti s terorizmom".

Vyšetrovatelia podľa agentúry AP preskúmali v piatok počítač a mobilný telefón útočníka a hľadali v nich náznaky páchateľovho motívu, ale vypočúvali tiež jeho manželku a svedkov.

Podľa úradov útočník - 45-ročný správca IT siete na úseku policajných spravodajských informácií v parížskom policajnom ústredí - prestúpil pred 18 mesiacmi na islam.