Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Parížska polícia zadržala dvoch podozrivých z lúpeže v klenotníctve

Policajti stoja pred klenotníctvom Bulgari po zatknutí dvoch podozrivých z lúpeže šperkov značky Bulgary v Paríži v utorok 7. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Po treťom podozrivom sa stále pátra.

Paríž 7. septembra (TASR) - Parížska polícia zadržala dve osoby podozrivé v súvislosti s lúpežou v klenotníctve Bulgari na námestí Place Vendôme, ku ktorej došlo v utorok okolo poludnia. Jeden z podozrivých má strelné poranenie nohy, ktoré mu krátko pred zadržaním na ulici Boulevard de Strasbourg v 10. parížskom obvode spôsobil jeden z prenasledujúcich policajtov, uviedla agentúra AP.

Druhého podozrivého zadržali v podzemnom parkovisku pod obchodným centrom Forum des Halles v centre Paríža. Po treťom podozrivom sa stále pátra.

Denník Le Parisien informoval, že podľa policajných zdrojov páchatelia boli najmenej traja, pričom na útek z miesta činu použili auto a dva skútre. Automobil, sivé BMW, sa neskôr našlo odstavené v 4. parížskom obvode.

Vyšetrovania prípadu sa ujala špecializovaná policajná jednotka. Hodnota lupu sa odhaduje na desať miliónov eur, uviedol Le Parisien.

Denník pripomenul, že počas leta došlo v Paríži k dvom veľkým lúpežiam v klenotníctvach. Dvadsiateho siedmeho júla sa muž jazdiaci na kolobežke zmocnil koristi v hodnote dva milióny eur zo značkového klenotníctva Chaumet. Nasledujúci deň bol zatknutý aj so svojím komplicom a s väčšinou odcudzených šperkov.

O tri dni neskôr dvaja muži ozbrojení elektrickou pulznou pištoľou a nádobkou so slzotvorným plynom ukradli v obchode Dinh Van šperky za 400.000 eur.

Place Vendôme je jedným z najdrahších a najluxusnejších nákupných zón v Paríži i v Európe. Nachádza sa tam hotel Ritz, predajne firiem s luxusným tovarom ako Cartier, Rolex, či Chanel, ale aj ministerstvo spravodlivosti.