Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Parížsky Louvre sa 6. júla opäť otvorí pre verejnosť

Na archívnej snímke nádvorie parížskeho múzea Louvre 24. júla 2019. Foto: TASR/AP

Tie najpopulárnejšie miesta vrátane Louvru budú musieť zaviesť rezervačný systém, aby sa vyhli veľkým davom návštevníkov.

Paríž 29. mája (TASR) - Parížske múzeum Louvre sa 6. júla opäť otvorí pre verejnosť, návštevy však budú možne len s rezerváciou, informovala v piatok agentúra AFP.

Francúzsko od utorka zmierňuje obmedzenia zavedené v rámci boja proti šíreniu nového druhu koronavírusového ochorenia, avšak najznámejšie múzeá a pamiatky sa otvoria až v júli s výnimkou niektorých, ktoré úrady plánujú otvoriť už v júni.

Minister kultúry Franck Riester v piatok potvrdil, že nosenie rúšok bude povinné pre návštevníkov všetkých múzeí vo Francúzsku.

Tie najpopulárnejšie miesta vrátane Louvru budú musieť zaviesť rezervačný systém, aby sa vyhli veľkým davom návštevníkov. Online rezervácie pre návštevy Louvru sa otvoria 15. júna.

Louvre uzavreli 13. marca. Po úspechu výstavy venovanej talianskemu maliarovi Leonardovi Da Vincimu, ktorá sa skončila začiatkom tohto roka, Louvre uviedol, že dve výstavy naplánované na túto jar, sa uskutočnia na jeseň.

Zámok Versailles sa otvorí 6. júna, Musée d'Orsay 23. júna a Pompidouovo centrum (Centre Pompidou) 1. júla.