Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Na korunovácii Karola III. bude Vatikán zastupovať Parolin

Na snímke čokoládová replika koruny svätého Eduarda vysoká 45 cm je vystavená v továrni na čokoládu Cadbury World 26. apríla 2023. Korunovácia Karola III. vo Westminsterskom opátstve sa bude konať 6. mája a zúčastnia sa na nej predstavitelia mnohých krajín sveta. Foto: TASR/AP

Korunovácia sa koná v sobotu vo Westminsterskom opátstve v Londýne a na slávnostnej ceremónii sa zúčastní viac než 2000 hostí.

Rím 4. mája (TASR) - Vatikánsky štátny sekretár kardinál Pietro Parolin sa zúčastní na sobotňajšej (6. mája) korunovácii britského kráľa Karola III. v Londýne. TASR správu prevzala vo štvrtok z agentúry DPA a portálu Vatican News.

Hovorca Svätej stolice Matteo Bruni vo štvrtok oznámil, Parolin bude zastupovať pápeža Františka. Pozícia štátneho sekretára je považovaná za druhú najvýznamnejšiu funkciu vo Vatikáne.

Korunovácia sa koná v sobotu vo Westminsterskom opátstve v Londýne a na slávnostnej ceremónii sa zúčastní viac než 2000 hostí. Pozvánky dostali vedúci predstavitelia krajín, s ktorými má Británia plnohodnotné diplomatické väzby, ako aj predstavitelia britských zámorských území.