Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pelosiová má koronavírus, deň po stretnutí s Bidenom

Predsedníčka Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Nancy Pelosiová s ochranným rúškom kráča okolo busty bývalého amerického prezidenta Abrahama Lincolna na pôde Kongresu vo Washingtone, archívne foto. Foto: TASR/AP

Pelosiová má zatiaľ bezpríznakový priebeh ochorenia.

Washington 7. apríla (TASR) - Predsedníčka americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová mala pozitívny test na koronavírus deň po stretnutí s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome. Podľa záberov z médií nemala Pelosiová prekryté horné dýchacie cesty, informuje TASR na základe správy agentúry AP.

Hovorca predsedníčky Snemovne reprezentantov Drew Hammil v príspevku na sociálnej sieti Twitter uviedol, že Pelosiová má zatiaľ bezpríznakový priebeh ochorenia. Dodal, že je plne zaočkovaná a začiatkom týždňa mala negatívny výsledok testu na koronavírus.

Pelosiová musela pre pozitívny test odvolať pravidelnú tlačovú konferenciu v americkom Kapitole a odložiť služobnú cestu do Ázie.

V stredu mal pozitívny test aj americký minister spravodlivosti Merrick Garland a tiež ministerka obchodu Gina Raimondová. Obaja sa v sobotu zúčastnili na každoročnej večeri v sídle najstaršej americkej novinárskej organizácie Gridiron Club. Pelosiová tam podľa svojho hovorcu nebola. Koronavírus má aj starostka Washingtonu Muriel Bowserová.

Hlavné mesto USA zažíva prudký nárast prípadov ochorenia COVID-19 od zrušenia protipandemických opatrení, informuje AP.