Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pelosiová napriek podpore interrupcií prijala vo Vatikáne eucharistiu

Na snímke Nancy Pelosiová. Foto: TASR/AP

Konzervatívec Cordileone žiada, aby prestala interrupciu podporovať – alebo sa prestala verejne vyjadrovať o svojej katolíckej viere.

Rím 29. júna (TASR) - Predsedníčka Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Nancy Pelosiová aj napriek svojmu postoju podporujúcemu práva na interrupciu prijala v stredu počas omše vo Vatikáne oltárnu sviatosť. Pelosiová sa stretla i s pápežom Františkom. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Pelosiová sa v Bazilike sv. Petra zúčastnila na rannej omši, ktorá pripomína sviatok sv. Petra a Pavla. Sedela v sekcii VIP a prijala aj eucharistiu, píše AP s odvolaním sa na dvoch očitých svedkov.

AP zdôrazňuje, že arcibiskup zo San Francisca Salvatore Cordileone tvrdí, že z dôvodu jej podpory práv na umelé prerušenie tehotenstva jej už viac nedovolí sviatosť oltárnu prijímať. Pelosiová v Kongrese zastupuje obvod v okolí San Francisca v americkom štáte Kalifornia.

Konzervatívec Cordileone žiada, aby prestala interrupciu podporovať – alebo sa prestala verejne vyjadrovať o svojej katolíckej viere.

Pelosiová na sociálnej sieti Twitter napísala, že v utorok popoludní absolvovala stretnutie s talianskym prezidentom Sergiom Mattarellom. Ich rozhovor sa zameriaval na spoluprácu medzi USA a Talianskom a na podporu rozvoja a obrany demokracie na Ukrajine.