Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Personál obsluhujúci batožinu na letisku v Káhire ukončil štrajk

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obsluha batožiny na letisku v Káhire vstúpila do štrajku v sobotu popoludní s žiadosťou na zlepšenie bezpečnostných opatrení pri práci po tom, ako zomrel ich kolega.

Káhira 19. mája (TASR) - Obsluha batožiny na letisku v egyptskej Káhire dnes ukončila štrajk, pre ktorý museli cestujúci 20 medzinárodných letov z Európy a arabských krajín čakať na svoju batožinu niekoľko hodín.

Obsluha batožiny na letisku v Káhire vstúpila do štrajku v sobotu popoludní s žiadosťou na zlepšenie bezpečnostných opatrení pri práci po tom, ako zomrel ich kolega, ktorému spadol na hlavu pás používaný na vykladanie batožiny.

Spolupracovníci mŕtveho zo spoločnosti EgyptAir povedali, že trvalo vyše hodiny, kým k miestu havárie dorazila z nemocnice na letisku sanitka. Nemocnica to popiera, tvrdí, že sanitka dorazila do 10 minút.

Predstaviteľ leteckej spoločnosti EgyptAir, ktorý zodpovedá za pozemnú logistiku na letisku v Káhire, sa dnes vzdal svojej funkcie. Podľa vedenia letiska však zotrvá v zamestnaní až do ukončenia vyšetrovanie tragédie.

Informovala o tom agentúra Associated Press.