Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Peskov: Putin bude ešte najmenej týždeň pracovať dištančne

Ruský prezident Vladimir Putin, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Počet prípadov nákazy novým koronavírusom stúpol za posledný deň v 79 administratívnych celkoch Ruska o 568.

Moskva 5. apríla (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin by mal podľa slov svojho hovorcu Dmitrija Peskova ešte najmenej týždeň pokračovať v práci na diaľku. V nedeľu o tom informovali agentúry TASS a Interfax.

"Prešiel už týždeň a ja si trúfam povedať, že (dištančný režim prezidenta) bude trvať minimálne ešte ďalší týždeň a pravdepodobne aj dlhšie," vyhlásil Peskov relácii "Moskva.Kremeľ.Putin", ktorú odvisievala televízna stanica Rossija 1.

Pozitívny test na koronavírus u hlavného ruského odborníka na boj s pandémiou Denisa Procenka podľa hovorcu Kremľa dokazuje, že najlepším spôsobom ochrany pred nákazou je obmedzenie sociálnych kontaktov. "To prezident aj urobil," dodal.

Peskov tiež poznamenal, že ruský líder "pravidelne podstupuje testy (na prítomnosť koronavírusu), ako aj každý, kto s ním prichádza do styku". Ako poznamenala agentúra Interfax, Putinov hovorca odpovedal na otázky tiež dištančne.

Počet prípadov nákazy novým koronavírusom stúpol za posledný deň v 79 administratívnych celkoch Ruska o 568, čím dosiahol celkový počet 5389. Z choroby sa uzdravilo dovedna 355 ľudí a 45 ďalších jedincov zomrelo, uviedol protikoronavírusový operačný štáb.