Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Peskov: Rusko urobí všetko, aby zastavilo ostreľovanie Belgorodu

Na archívnej snímke hasiči hasia horiace autá po ostreľovaní v Belgorode v Rusku. Foto: TASR/AP

Ruské úrady v reakcii na nárast ukrajinského ostreľovania Belgorodu v uplynulých dňoch evakuovali z mesta približne 300 ľudí.

Moskva 9. januára (TASR) - Ruská armáda urobí všetko, čo je v jej silách, aby znížila nebezpečenstvo rastúceho ukrajinského ostreľovania pohraničného mesta Belgorod. Uviedol to v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Samozrejme, naša armáda bude aj naďalej robiť všetko pre to, aby nebezpečenstvo najskôr minimalizovala a potom ho úplne eliminovala," povedal Peskov novinárom. Zároveň obvinil ukrajinskú armádu z útokov na civilné ciele v Belgorode, kde žije viac ako 340.000 ľudí, pomocou zbraní od európskych krajín.

Mesto Belgorod sa nachádza približne 30 kilometrov od hraníc s Ukrajinou a od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022 je opakovane cieľom ukrajinského ostreľovania. V uplynulých týždňoch sa ukrajinské útoky na toto mesto zintenzívnili, úder na konci decembra si tam vyžiadal 25 obetí.

Ruské úrady v reakcii na nárast ukrajinského ostreľovania Belgorodu v uplynulých dňoch evakuovali z mesta približne 300 ľudí.

Gubernátor ruskej Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov v utorok ráno informoval, že troch ľudí zranili úlomky zostrelených ukrajinských striel.