Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pistoriusovi právnici sa odvolali voči obmedzeniam kaucie

Juhoafrický zdravotne postihnutý (má od kolien amputované nohy) atlét (venuje sa behu na 100, 200 a 400), úspešný paralympionik (držiteľ štyroch zlatých medailí) OSCAR PISTORIUS, ktorý sa ako prvý hendikepovaný športovec zúčastnil pretekov so zdravými bežcami na letných OH v Londýne 2012. Pretekal v behu na 400 metrov a bol aj členom juhoafrickej štafety 4x400 metrov. Foto: TASR/AP

Súd obáva, že atlét s amputovanými končatinami by mohol utiecť a opustiť krajinu.

Pretória 28. marca (TASR) - Právnici Oscara Pistoriusa sa odvolali na súde v juhoafrickej Pretórii voči obmedzeniami kaucie pre paralympijského športovca. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa Pistoriusových právnikov sa súd obáva, že atlét s amputovanými končatinami, ktorý je od 14. februára obvinený z vraždy svojej priateľky svojej priateľky Reevy Steenkampovej, by mohol utiecť a opustiť krajinu.

Právnici argumentovali, že Pistorius by mal dostať súhlas na opustenie Juhoafrickej republiky na písomné povolenie. Sťažovali sa aj na to, že ich klient musí pravidelne informovať o svojom pohybe políciu, pričom aj zákaz užívania alkoholu je podľa nich neoprávnený.

Prokurátori však už naznačili, že budú proti všetkým uvoľneniam obmedzení v otázke Pistoriusovej kaucii.