Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Platforma pre očkovanie detí v Grécku bude pripravená v auguste

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Minister zdravotníctva Vasilis Kikilias spresnil, že vakcína pre vekovú skupinu 12-15 rokov bola schválená a čoskoro budú dostupné informácie o tom, ako sa procedúra začne.

Atény 26. júla (TASR) - Grécke ministerstvo zdravotníctva zverejnilo novú výzvu pre mladých ľudí i pre občanov nad 55 rokov, aby sa dali zaočkovať proti koronavírusu. On-line platforma pre deti vo veku 12-15 rokov bude pripravená v auguste, napísala v pondelok anglická verzia webovej stránky denníka Kathimerini.

Minister zdravotníctva Vasilis Kikilias pre grécku televíziu SKAI spresnil, že vakcína pre vekovú skupinu 12-15 rokov bola schválená a čoskoro budú dostupné informácie o tom, ako sa procedúra začne. Zároveň dodal, že u tínedžerov od 15 do 17 rokov zaznamenali 30.000 žiadostí o vakcináciu.

Obmedzenia súvisiace s koronavírusovou pandémiou zavedené na dovolenkovom ostrove Mykonos prestali platiť v pondelok ráno o 06.00 h.

V priebehu minulého týždňa grécke úrady nepovolili vstup na trajekty smerujúce na grécke ostrovy viac než 4500 zahraničným i domácim turistom, pretože nemali nevyhnutnú dokumentáciu súvisiacu s ochorením COVID-19, uvádza ďalej spravodajský server ekathimerini.com.

Po náraste počtu prípadov nákazy koronavírusom kontroluje dokumentáciu turistov od 13. júla grécka pobrežná stráž. "Kontrola pobrežnou strážou je prísna a vykonávaná rýchlo a evektívne," uviedol grécky minister pre lodnú dopravu Ioannis Plakiotakis.