Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pláže v Riu de Janiero napriek šíreniu vírusu otvoria pre športovanie

Na archívnej snímke z 30. mája 2011 gigantická socha Ježiša Krista na vrchu hory Corcovado, ktorá sa pozerá na brazílske mesto Rio de Janiero. Foto: TASR/AP

Turistické atrakcie budú otvorené pod podmienkou zníženej kapacity a dodržiavania bezpečných vzdialeností medzi návštevníkmi.

Rio de Janiero 18. júla (TASR) - V brazílskom meste Rio de Janiero začali otvárať miestne pláže i turistické atrakcie. Deje sa tak napriek pokračujúcemu šíreniu nového koronavírusu, ktorým sa už v Brazílii nakazili viac ako dva milióny ľudí, informovala agentúra DPA.

Na plážach v Riu de Janeiro, ako sú Copacabana či Ipanema, bude možné vykonávať kolektívne športy. Nie však cez víkend, aby sa zabránilo zhromažďovaniu väčšieho množstva ľudí, ktorí tam zvyknú hrávať volejbal.

Plávanie a opaľovanie na plážach podľa starostu mesta Marcela Crivellu nebude povolené, pokiaľ nebude dostupná vakcína proti ochoreniu COVID-19.

Turistické atrakcie budú otvorené pod podmienkou zníženej kapacity a dodržiavania bezpečných vzdialeností medzi návštevníkmi.

Dominanty mesta, ako sú hora Cukrová homoľa (Pao de Açúcar) a socha Krista Vykupiteľa na hore Corcovado, otvoria pre turistov v prvej polovici augusta.

Brazília už zaznamenala viac ako dva milióny prípadov nákazy novým koronavírusom a takmer 77.000 súvisiacich úmrtí. Brazília je v počte nakazených novým koronavírusom i úmrtí druhou najviac postihnutou krajinou na svete, pričom v tomto smere ju predstihujú len USA.

Viac ako 65.500 prípadov ochorenia COVID-19 a 7.550 úmrtí v dôsledku tejto nákazy bolo zaznamenaných práve v Riu de Janiero.