Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Po celej Ukrajine hlásia útoky; v Kyjeve zomreli najmenej traja ľudia

Miestni obyvatelia reagujú počas ruských útokov v nedávno oslobodenom meste Cherson na juhu Ukrajiny v utorok 22. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba povedal, že ruské sily "zasiahli rezidenčné budovy a kritické zariadenia infraštruktúry".

Kyjev 23. novembra (TASR) - Tri obete a šesť zranených hlásili v stredu v ukrajinskej metropole Kyjev, kde ruské útoky zasiahli dvojposchodovú budovu. TASR informuje na základe správ agentúr AP a AFP, ktoré sa odvolávajú na kyjevských predstaviteľov.

V stredu bolo počuť v Kyjeve viacero výbuchov po tom, čo sa tam rovnako ako v ďalších oblastiach takmer po celej Ukrajine rozozvučali sirény varujúce pred vzdušnými útokmi.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na platforme Telegram napísal, že "bolo zasiahnuté jedno zo zariadení infraštruktúry" hlavného mesta. Obyvateľov vyzval, aby zostali v krytoch.

Gubernátor Kyjevskej oblasti Olexij Kuleba povedal, že ruské sily "zasiahli rezidenčné budovy a kritické zariadenia infraštruktúry".

Výbuchy bolo počuť aj v západoukrajinskom meste Ľvov, kde došlo k prerušeniam dodávok elektriny, v Kremenčuku v centrálnej časti Ukrajiny, ako aj v Poltavskej, Mykolajivskej či Dnepropetrovskej oblasti.

Naprieč Ukrajinou i v susednom Moldavsku - vrátane hlavného mesta Kišiňov - hlásia v dôsledku novej vlny ruských útokov na ukrajinskú energetickú infraštruktúru rozsiahle výpadku prúdu. Novinári agentúry AFP uviedli, že výpadky elektriny evidujú v severnej a strednej časti Kyjeva.