Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Po Francúzsku sa terčom útokov stali aj kone vo Švédsku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá ho vyšetruje pre podozrenie z krutého zaobchádzania so zvieratami.

Štokholm 23. septembra (TASR) - Záhadné útoky na kone zažíva okrem Francúzska už aj Švédsko, kde v stredu našli uhynutého zmrzačeného koňa. Polícia sa domnieva, že smrteľné rany zvieraťu spôsobil neznámy páchateľ zámerne, uviedla agentúra AFP.

Švédske médiá informovali, že kôň mal vylúpnuté oko a odrezané ucho. Prípadom sa zaoberá polícia, ktorá ho vyšetruje pre podozrenie z krutého zaobchádzania so zvieratami.

V rovnakej oblasti Švédska — v regióne ležiacom južne od mesta Jönköping — došlo k podobnému útoku už v auguste. Kôň však vtedy útok prežil.

Tieto dva prípady zo Švédska sú len zlomkom z tých, ktoré sa od leta stali chovateľom koní a koňovitých zvierat vo Francúzsku, kde bolo pri zatiaľ neobjasnených útokoch zmrzačených viac ako 150 zvierat. Kone mali odrezané uši či genitálie alebo tržné a rezné rany na tele.

Francúzske úrady sa prikláňajú k hypotéze, že ich spáchalo viacero ľudí a ďalšie osoby sa nimi inšpirovali. Objavili sa aj špekulácie, že motívom konania páchateľov by mohli byť satanistické obrady alebo ide o nejaký iný kult.