Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Po náraste počtu nakazených vyhlásila Čierna Hora stav epidémie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príslušné rozhodnutie prijal v utorok čiernohorský krízový tím, ktorý monitoruje šírenie koronavírusu v krajine.

Podgorica 22. júla (TASR) - V Čiernej Hore vyhlásili stav epidémie v reakcii na opätovný nárast počtu prípadov nákazy novým typom koronavírusu. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra HINA.

Príslušné rozhodnutie prijal v utorok čiernohorský krízový tím, ktorý monitoruje šírenie koronavírusu v krajine. Okrem vyhlásenia stavu epidémie zaviedol aj povinnosť nosiť rúška vo všetkých vonkajších i vnútorných verejných priestoroch.

Táto povinnosť neplatí na plážach a národných parkoch, avšak len za podmienky dodržania bezpečného fyzického odstupu osôb.

Členovia tímu rozhodli aj o skrátení otváracích hodín prevádzok poskytujúcich stravovacie a ďalšie služby. Povinnosť nosiť rúška zaviedla už 17. júla čiernohorská metropola Podgorica.

Čierna Hora zaznamenáva od polovice júna opätovný nárast počtu nakazených novým koronavírusom. V krajine odvtedy pribudlo 2045 potvrdených prípadov infekcie a 26 súvisiacich úmrtí.

V rámci prvej vlny koronavírusovej epidémie, ktorá v tejto malej balkánskej krajine prebiehala od začiatku marca až do polovice mája, zaznamenala Čierna Hora len 324 prípadov nákazy a deväť úmrtí.