Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Po povodniach v meste Čeng-čou zahynulo už najmenej 56 ľudí

Čínski vojaci evakuujú pacientov z nemocnice, v ktorej uviazlo okolo 3-tisíc ľudí v dôsledku záplav v meste Čeng-čou, provincii Che-nan v strednej Číne vo štvrtok 22. júla 2021. Foto: TASR/AP

Deväťmiliónové mesto Čeng-čou bolo vo štvrtok spustošené záplavami.

Peking 23. júla (TASR) - Na najmenej 56 stúpol v piatok počet obetí po ničivých záplavách v meste Čeng-čou, metropole čínskej provincie Che-nan. Informuje o tom agentúra DPA.

Čínska štátna televízia uviedla, že škody spôsobené povodňami vyčíslili na približne osem miliárd eur. Meteorologická služba v čínskom hlavnom meste Peking medzitým varovala pred ďalším silným a dlhotrvajúcim dažďom v provincii Che-nan v strednej časti krajiny.

Silné dažďové zrážky v oblasti sú spôsobené tajfúnom In-Fa, ktorý sa blíži k východočínskemu pobrežiu a ovplyvňuje aj počasie vo vnútrozemí, pripomína DPA. Búrka sa pohybuje rýchlosťou zhruba 15 kilometrov za hodinu severozápadným smerom a naberá na intenzite.

In-Fa je šiestym tohtoročným tajfúnom a podľa predpokladov udrie na pobrežie v oblasti čínskych provincií Če-ťiang a Fu-ťien v nedeľu.

Deväťmiliónové mesto Čeng-čou bolo vo štvrtok spustošené záplavami. Ulice sa sčasti premenili na rýchlo sa valiace rieky a voda so sebou brala aj vozidlá. Zaplavila aj stanice metra, kde ľudia dočasne uviazli vo vlakoch a tuneloch.