Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

Po požiari na trhovisku v predmestí Moskvy zatkli dvoch ľudí

Zadržanými sú riaditeľ spoločnosti, ktorá budovu vlastní, a šéf firmy, ktorá si ju prenajímala. Pri požiari zahynulo 17 prisťahovaleckých robotníkov.

Moskva 4. apríla (TASR) - Ruská polícia zatkla dvoch ľudí podozrivých zo zodpovednosti za požiar skladu na predmestí Moskvy, pri ktorom v utorok zahynulo 17 prisťahovaleckých robotníkov. Zadržanými sú riaditeľ spoločnosti, ktorá budovu vlastní, a šéf firmy, ktorá si ju prenajímala. Informovali o tom dnes federálni vyšetrovatelia.

Požiar upozornil nebezpečné podmienky, v akých v Rusku žijú početní robotníci pochádzajúci z chudobných postsovietských republík. Mnohí pracujú ilegálne a žijú v provizórnych priestoroch.

Dvojica, ktorú zadržali v utorok, môže byť obvinená z porušenia protipožiarnych opatrení so smrteľným následkom, za čo hrozí až sedemročné väzenie, uviedla agentúra Reuters.

Požiar na trhovisku so stavebnými materiálmi bol najtragickejší v ruskej metropole za vyše päť rokov. Obete pochádzali podľa dnešného oznámenia zjavne z Uzbekistanu.