Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Po požiari v nočnom klube v Turecku zadržali deväť ľudí

Hasiči pracujú pri požiari, ktorý vypukol počas dňa v nočnom klube v tureckom Istanbule v utorok 2. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Vyšetrovanie požiaru pokračuje, podľa provinčnej správy vznikol v súvislosti so stavebnými prácami v klube, ktorý sa nachádzal v suteréne výškovej budovy.

Istanbul 3. apríla (TASR) - Deväť ľudí zadržala turecká polícia v súvislosti s utorkovým požiarom nočného klubu v Istanbule, pri ktorom zahynulo 29 ľudí. Medzi zadržanými sú aj prevádzkovateľ klubu a osoba zodpovedná za prestavbu v klube. TASR o tom informuje podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na správy tureckej agentúry Anadolu.

Vyšetrovanie požiaru pokračuje, podľa provinčnej správy vznikol v súvislosti so stavebnými prácami v klube, ktorý sa nachádzal v suteréne výškovej budovy. Samospráva v štvrti Besiktas medzičasom zverejnila, že prestavba nemala stavebné povolenie, tvrdia noviny Sözcü.

Väčšinu tiel už odovzdali rodinám zosnulých. Dôvody, prečo sa ich nepodarilo zachrániť, sú predmetom vyšetrovania.

Noviny Hürriyet citovali správkyňu budovy, ktorá povedala, že požiar vypukol ako následok výbuchu kyslíkovej bomby v blízkosti východu. Ľudia sa vnútri udusili. Dodala, že obyvatelia budovy sa na klub v pivnici sťažovali už dlhšie.