Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Po požiari v sklade munície pri ukrajinskej hranici evakuovali dediny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Populárny ukrajinský spravodajský web zverejnil video zachytávajúce veľkú ohnivú guľu stúpajúcu zo základne, bezprostredne sa však nedalo overiť, či tieto zábery sú pravé.

Moskva 18. augusta (TASR) – Obyvateľov dvoch ruských dedín pri ukrajinskej hranice vo štvrtok evakuovali po tom, ako v neďalekom sklade munície vypukol požiar. Zranenia neboli hlásené. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov vo vyhlásení uviedol, že pohotovostné služby vyšetrujú príčinu požiaru neďaleko obcí Timonovo a Soloti, asi 15 kilometrov od hranice s Ukrajinou. Bližšie podrobnosti neuviedol.

Populárny ukrajinský spravodajský web zverejnil video zachytávajúce veľkú ohnivú guľu stúpajúcu zo základne, bezprostredne sa však nedalo overiť, či tieto zábery sú pravé, konštatuje Reuters.

Rusko v utorok tvrdilo, že sabotéri spôsobili sériu výbuchov v muničnom sklade na anektovanom Kryme. Explózie poškodili aj lietadlá na leteckej základni na tomto polostrove, čo Moskva pripísala technickej nehode.

Gladkov v uplynulých mesiacoch obvinil ukrajinské sily zo zodpovednosti za viacero výbuchov v Belgorode a okolí.