Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Po požiari v utečeneckom tábore v Grécku hospitalizovali dvoch ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V roku 2020 požiar úplne zničil tábor pre migrantov Moria na ostrove Lesbos.

Atény 15. júna (TASR) - Dve osoby v stredu hospitalizovali po požiari v utečeneckom tábore v gréckom hlavnom meste. TASR správu prevzala od agentúry AFP, odvolávajúcej sa na miestne úrady.

Požiar v utečeneckom tábore Eleonas neďaleko centra Atén vypukol v stredu v skorých ranných hodinách a do poludnia sa ho z väčšej časti podarilo dostať pod kontrolu. V tábore žije vyše 1100 ľudí vrátane rodín s malými deťmi.

Pre dýchacie problémy boli hospitalizovaní dvaja ľudia, uviedol nemenovaný zdroj z gréckeho ministerstva pre migráciu. Štátna televízia ERT uviedla, že jedným z nich je 12-ročné dieťa. Nikto iný sa pri požiari nezranil.

Príčina požiaru nebola bezprostredne jasná. Podľa hasičov požiar vypukol priamo v tábore a následne sa rozšíril aj do okolitých skladov. Ministerstvo pre migráciu potvrdilo, že požiar sa podarilo dostať pod kontrolu s tým, že zhorelo niekoľko kontajnerov na bývanie.

V roku 2020 požiar úplne zničil tábor pre migrantov Moria na ostrove Lesbos. Za založenie požiaru bola odsúdená skupina afganských mladíkov.