Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Po streľbe v gay bare v Colorade identifikovali 22-ročného podozrivého

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia uviedla, že pri streľbe utrpelo zranenia ďalších 18 ľudí s tým, že bližšie nešpecifikovaný počet zranených je naďalej v kritickom stave.

Washington 20. novembra (TASR) - Ozbrojenca, ktorý v nedeľu v nočnom gay klube v meste Colorado Springs v americkom štáte Colorado smrteľne zranil najmenej piatich ľudí, sa podarilo zastaviť dvom "hrdinom". Oznámila to miestna polícia, ktorá identifikovala podozrivého ako 22-ročného Andersona Lee Aldricha. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

K streľbe v podniku Club Q, v ktorom sa stretávajú členovia LGBTI+ komunity, došlo krátko pred polnocou miestneho času.

Muž ozbrojený dlhou puškou začal podľa polície strieľať na ľudí okamžite po príchode do podniku. "Najmenej dvaja hrdinovia v klube sa útočníkovi postavili, bojovali s ním a zabránili mu tak v ďalšom zabíjaní a ubližovaní iným," povedal na tlačovej konferencii policajný šéf Adrián Vásquez.

Polícia uviedla, že pri streľbe utrpelo zranenia ďalších 18 ľudí s tým, že bližšie nešpecifikovaný počet zranených je naďalej v kritickom stave. Polícia v klube našla najmenej jednu ďalšiu strelnú zbraň.

Na webovom prehliadači Google je Club Q charakterizovaný ako "nočný klub orientovaný na gayov a lesby, v ktorom sa konajú tematické večery".

V reakcii na streľbu uviedol Club Q na sociálnej sieti Facebook, že "je otrasený z nezmyselného útoku na našu komunitu". "Ďakujeme za rýchlu reakciu našim hrdinským zákazníkom, ktorí premohli ozbrojeného muža a ukončili tento nenávistný útok," píše klub.