Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Po útoku pirátov pri africkom pobreží oslobodili ôsmich členov posádky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Unesených námorníkov sa podarilo oslobodiť v sobotu 23. mája a momentálne sú pod lekárskym dohľadom. Jeden z nich trpí podvýživou.

Lagos 25. mája (TASR)- Po aprílovom útoku pirátov na veľkú nákladnú loď pri pobreží afrického štátu Benin oslobodili v sobotu príslušníci nigérijského vojenského námorníctva ôsmich unesených členov jej posádky, informovala v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na nigérijské úrady.

Piráti 19. apríla prepadli kontajnerovú loď Tommi Ritscher prevádzkovanú nemeckou spoločnosťou Transeste Schiffahrt, keď kotvila v beninskom prístave Cotonou, a zajali osem z 19 členov členov jej posádky. Ďalším 11 sa podarilo ukryť v priestoroch lode. Piráti následne so zajatcami ušli.

Medzi rukojemníkmi boli občania Ruska, Ukrajiny, Bulharska a Filipín. Unesených námorníkov sa podarilo oslobodiť v sobotu 23. mája a momentálne sú pod lekárskym dohľadom. Jeden z nich trpí podvýživou.

"Všetci boli oslobodení v sobotu," povedal pre AFP nigérijský admirál Oladele Daji, ktorý záchrannej operácii velil. Zatiaľ je predčasné prezrádzať podrobnosti o ich zajatí alebo operácii, ktorá viedla k ich vyslobodeniu. "Sú pod lekárskym dohľadom," dodal s tým, že jednému z námorníkov bola diagnostikovaná podvýživa a v súčasnosti podstupuje príslušnú liečbu.