Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Po výbuchu na ostrove Jersey záchranári nenašli už žiadnych preživších

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Miestny dodávateľ plynu, spoločnosť Island Energy, uviedla, že na objasnení okolností výbuchu spolupracuje s hasičmi.

Londýn 11. decembra (TASR) - Záchranári na britskom ostrove Jersey po celonočnej pátracej akcii v snahe zachrániť nezvestné osoby po sobotnom výbuchu v bytovom dome v meste Saint Helier v nedeľu vyhlásili, že nenašli už nijakých ďalších preživších. Už v sobotu boli potvrdené minimálne tri obete a dvaja zranení. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Stanica BBC uviedla, že nezvestní boli deviati obyvatelia trojposchodovej bytovky, kde výbuch nastal pravdepodobne v dôsledku úniku plynu, a v budove sa mohli nachádzať aj ďalší ľudia, ktorí prišli na návštevu.

"So smútkom potvrdzujem, že pátracia a záchranná operácia bola zmenená na operáciu na nájdenie tiel obetí," uviedol policajný náčelník Robin Smith. Záchranári počas zásahu v noci na nedeľu prehľadali budovu v spolupráci s expertmi z južného Anglicka, ako aj s pátracími psami.

"Všetci sme úplne zničení a skutočne máme obavy o ľudí, ktorých to zasiahlo; o tých, ktorých životy boli stratené," povedala predstaviteľka ostrovnej vlády Kristina Mooreová.

Miestny dodávateľ plynu, spoločnosť Island Energy, uviedla, že na objasnení okolností výbuchu spolupracuje s hasičmi.