Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Po výbuchu vo vodnej elektrárni v Taliansku hlásia už troch mŕtvych

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Výbuch nastal okolo 15.00 h SELČ v elektrárni na priehrade Suviana vzdialenej približne 70 kilometrov od talianskeho mesta Bologna.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bologna 9. apríla (TASR) – Traja ľudia zomreli a šiesti sú nezvestní po výbuchu a následnom požiari vo vodnej elektrárni v horskej oblasti neďaleko severotalianskeho mesta Bologna. TASR o tom informuje podľa správy agentúry ANSA.

Výbuch nastal okolo 15.00 h SELČ v elektrárni na priehrade Suviana približne 70 kilometrov od Bologne.

Úmrtie troch mužov potvrdila bolonská prefektúra, pričom pri výbuchu okrem toho utrpeli zranenia traja ľudia. Hasiči pokračujú v pátraní po nezvestných, informuje agentúra AP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Agentúra AFP uvádza, že k výbuchu prišlo v miestnosti pod hladinou priehradného jazera. Starosta neďalekej obce Camugnano Marco Masinara médiám povedal, že k výbuchu prišlo v hĺbke asi 30 metrov počas práce na turbínach. Zároveň naznačil, že hasiči čelia ťažkostiam pri snahách dostať sa k obetiam.

Elektráreň prevádzkuje spoločnosť Enel Green Power, ktorá potvrdila, že v jej elektrárni prišlo k nehode. Vo vyhlásení, ktoré zverejnili miestne médiá, uviedla, že aktivovala všetky nevyhnutné bezpečnostné opatrenia v súlade s vnútornými postupmi na zaistenie evakuácie a ochrany svojich zamestnancov, píše AFP.