Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Počas nepokojov ukradli v Kazachstane vyše 1300 kusov strelných zbraní

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Takmer 150 civilistov a 11 mužov zákona bolo zabitých počas nedávnych nepokojov v meste Alma-Ata.

Nursultan 16. januára (TASR) - Viac než 1300 kusov strelných zbraní bolo ukradnutých z obchodov s armádnym vybavením počas protivládnych protestov, ktoré sa v tejto stredoázijskej krajine konali začiatkom januára. Rabovanie sa týkalo najmä obchodov v meste Alma-Ata, uviedol šéf tamojšej polície.

Správu priniesla v nedeľu tlačová agentúra AFP.

Viac než 1300 zbraní bolo ukradnutých z armádnych obchodov v Alma-Ate počas nepokojov, ktoré vypukli začiatkom januára. "Skupiny teroristov obsadili sedem armádnych obchodov. Odcudzili zbrane a muníciu. Ukradli celkovo 1347 kusov zbraní," uviedol v nedeľňajšom vyhlásení šéf mestskej polície Kanat Taimerdenov.

Takmer 150 civilistov a 11 mužov zákona bolo zabitých počas nedávnych nepokojov v meste Alma-Ata. Informovala o tom v nedeľu tamojšia mestská polícia.

Serik Šalabajev, šéf kriminálneho útvaru generálnej prokuratúry, v sobotu vyhlásil, že počas nepokojov v Kazachstane utrpelo zranenia viac než 4500 ľudí a 225 tiel bolo prevezených do márnic. "V Alma-Ate bolo zabitých 11 členov bezpečnostných síl a 149 civilistov," povedal šéf tamojšej polície.