Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Počas vojenského cvičenia NATO v Poľsku zahynul španielsky vojak

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

K tragédii došlo počas jedného z taktických cvičení s použitím ostrej munície, spresnila španielska armáda.

Varšava 22. apríla (TASR) - Španielsky vojak zahynul v pondelok pri vojenskom cvičení Severoatlantickej aliancie na severovýchode Poľska. Oznámila to španielska armáda, informuje TASR podľa správy agentúry PAP.

Vojak prišiel o život na vojenskom cvičisku v poľskej obci Bemowo Piskie počas cvičenia NATO Saber Strike. Ide o súčasť manévrov Severoatlantickej aliancie Steadfast Defender 2024 - najväčších od čias studenej vojny.

"V tejto bolestnej chvíli chceme vyjadriť úprimnú sústrasť a bezpodmienečnú podporu jeho rodine a kolegom," napísala španielska armáda v stanovisku zverejnenom na sociálnej sieti X. Dodala, že o život prišiel desiatnik z jednotky v Ceute, autonómnom španielskom meste na severe Afriky.

K tragédii došlo počas jedného z taktických cvičení s použitím ostrej munície, spresnila španielska armáda. Sústrasť pozostalým vyjadril aj španielsky premiér Pedro Sánchez,

Podľa španielskeho denníka El Mundo zahynul počas cvičenia 43-ročný vojak, otec dvoch dcér, pochádzajúci z Ekvádoru. V španielskej armáde pôsobil od roku 2004.