Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Počet hospitalizovaných s COVID stúpol v USA za 2 týždne o 21 percent

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z nákazy sa zatiaľ vyliečilo vyše 80 miliónov ľudí, ukazuje portál Worldometer.

Washington 9. mája (TASR) - Počet ľudí hospitalizovaných s nákazou koronavírusom v Spojených štátoch stúpol za dva týždne o 21 percent. Ukázal to v pondelok najnovší výpočet denníka New York Times, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra DPA.

V amerických nemocniciach sa lieči na koronavírusovú infekciu približne 18.918 pacientov. Z nich 2121 pacientov je umiestnených na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS).

Za posledné dva týždne bol zaznamenaný 12-percentný nárast pacientov prijatých na JIS.

USA zaevidovali v nedeľu 4981 prípadov ochorenia COVID-19 a 23 úmrtí.

Celkový počet ľudí, ktorí sa v krajine nakazili koronavírusom, tým stúpol na 81.877.929, ukazujú najnovšie údaje prestížnej americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa. Počet mŕtvych na covid v USA sa zvýšil na celkovo 997.539.

Z nákazy sa zatiaľ vyliečilo vyše 80 miliónov ľudí, ukazuje portál Worldometer.

Podľa najnovších údajov zverejnených americkým Centrom pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) obe dávky vakcíny proti covidu dosiaľ podali vyše 220 miliónom Američanov, čo je 66,3 percenta obyvateľov spôsobilých dostať vakcínu.

Približne 46 percent spôsobilých obyvateľov už dostalo aj posilňujúci dávku, ktorá je odporúčaná, pretože poskytuje dodatočnú ochranu pred smrtiacim koronavírusom, píše DPA.