Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Počet obetí vírusu v Číne stúpol na šesť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Popredný čínsky odborník na nákazlivé choroby Čung Nan-šan v pondelok potvrdil, že nový, doteraz neznámy vírus spôsobujúci zápal pľúc sa prenáša z človeka na človeka.

Peking 21. januára (TASR) - Na šesť stúpol v utorok počet obetí nákazy spôsobenej v Číne novým vírusom podobným SARS, informovala agentúra AFP. Úrady vo Wu-chane, ktorý je predpokladaným zdrojom nákazy, zakázali turistom opustiť územie tohto mesta.

Predpokladaným zdrojom nákazy je trhovisko s plodmi mora v stredočínskom meste Wu-chan. Tamojší starosta v utorok oznámil, že počet obetí tohto vírusu stúpol na šesť. Celkovo sa ním nakazilo 258 ľudí. Tento nový, doteraz neznámy vírus spôsobujúci zápal pľúc sa prenáša z človeka na človeka.

Úrady vo Wu-chane v snahe zastaviť šírenie tejto nákazy zakázali turistickým skupinám opustiť mesto. Dopravná polícia bude vykonávať náhodné kontroly osobných vozidiel s cieľom zistiť, či neprevážajú živé vtáky alebo zvieratá.

Mesto takisto umiestnilo infračervené teplomery na letiskách i železničných a autobusových staniciach s cieľom odhaliť nové prípady nákazy a nariadilo dezinfekciu vozidiel mestskej hromadnej dopravy na dennej báze.