Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Počet novoinfikovaných v Česku sa zvýšil tretí deň po sebe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V piatok v krajine spustili plnú prevádzku projektu tzv. rozumnej karantény, v rámci ktorej sa na základe údajov od mobilných operátorov a bánk vytvára virtuálna mapa kontaktov infikovanej osoby.

Praha 1. mája (TASR) - Počet nových prípadov ochorenia COVID-19 v Českej republike stúpol už tretí deň po sebe. Počas piatka v krajine zaznamenali ďalších 45 infikovaných po tom, ako vo štvrtok pribudlo 103 prípadov, čím sa ich celkový počet zvýšil na 7726. Informovali o tom server Novinky.cz a Český rozhlas.

V Česku medzitým novému koronavírusu podľahli ďalších traja ľudí, počet úmrtí tak stúpol na 240. Z koronavírusovej choroby sa vyliečilo 3359 infikovaných, čo je približne 43 percent, vyplýva tiež z údajov českého ministerstva zdravotníctva k piatkovému večeru.

V piatok v celej krajine spustili plnú prevádzku projektu tzv. rozumnej karantény, v rámci ktorej sa na základe údajov od mobilných operátorov a bánk vytvára virtuálna mapa kontaktov infikovanej osoby.

V rámci uvoľňovania karanténnych opatrení česká vláda predtým povolila od 11. mája okrem iného konanie spoločenských, športových a kultúrnych akcií do počtu 100 účastníkov. Otvoria sa tak divadlá, kiná či cirkusy a budú sa môcť uskutočniť aj svadby.