Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Nové prípady v Taliansku výrazne pribúdajú, prevláda variant delta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vláda talianskeho premiéra Maria Draghiho vo štvrtok večer reagovala zavedením prísnych protipandemických pravidiel.

Rím 23. júla (TASR) - Počty prípadov nákazy koronavírusom v Taliansku zreteľne vzrástli. Sedemdňová incidencia stúpla za týždeň v celej krajine na v priemere 41 infekcií na 100.000 obyvateľov, kým pred týždňom to bolo ešte iba 19, informovala v piatok agentúra DPA.

Viacero prípadov infekcie zaznamenali medzi mladými ľuďmi, uvádza sa v pravidelnej správe o situácii v súvislosti s koronavírusom, ktorú talianske ministerstvo zdravotníctva zverejnilo v piatok.

Počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom na jednotkách intenzívnej starostlivosti zostáva podľa expertov na podobnej nízkej úrovni ako v priebehu minulého týždňa.

Vysoko nákazlivý koronavírusový variant delta sa v Taliansku ďalej šíri a medzičasom prevláda, píše DPA. Vláda talianskeho premiéra Maria Draghiho vo štvrtok večer reagovala zavedením prísnych protipandemických pravidiel. Od 6. augusta bude v krajine pre viaceré aktivity v uzavretých priestoroch potrebný doklad o očkovaní, negatívny test na koronavírus či potvrdenie o zotavení sa z ochorenia COVID-19. Taliansko tiež predĺžilo núdzový stav do 31. decembra.

Krajina so zhruba 60 miliónmi obyvateľov vo štvrtok zaregistrovala 5057 nových prípadov nákazy za jediný deň a 15 úmrtí. Plne zaočkovaných bolo doposiaľ približne 53 percent obyvateľov vo veku nad 12 rokov.