Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Počet obetí COVID-19 v USA už prekonal hranicu 50.000

Žena kráča okolo vchodu do zavretého obchodu v takmer prázdnom centre Downtown Crossing v Bostone 14. apríla 2020. Spojené štáty patria medzi krajiny, ktoré epidémia koronavírusu postihla najviac. Archívna snímka. Foto: TASR/AP

Napriek alarmujúcim počtom nových nakazených i úmrtí začínajú už niektoré americké štáty ako Texas či Georgia uvoľňovať obmedzenia pohybu osôb a chystajú sa otvoriť určité podniky.

Washington 24. apríla (TASR) - Počet obetí ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, už v Spojených štátoch prekonal hranicu 50.000. Vyplýva z najnovších údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU), informovala v piatok popoludní agentúra AFP.

Ochorenie COVID-19 si podľa JHU vyžiadalo v USA už najmenej 50.031 životov. Spojené štáty celkovo zaznamenali najmenej 870.468 nakazených.

JHU zároveň uviedla, že do piatka 02.30 h SELČ zomrelo za uplynulých 24 hodín na COVID-19 v USA 3176 ľudí, čo je jeden z vôbec najvyšších denných prírastkov zaznamenaných od začiatku pandémie v akejkoľvek krajine na svete.

USA sú momentálne v rámci pandémie koronavírusu najviac zasiahnutou krajinou na svete - majú najviac obetí i nakazených. V počte úmrtí na 100.000 obyvateľov sú podľa JHU v prvej desiatke krajín na siedmom mieste (15,3), prvé je Belgicko (56,8).

Napriek alarmujúcim počtom nových nakazených i úmrtí začínajú už niektoré americké štáty ako Texas či Georgia uvoľňovať obmedzenia pohybu osôb a chystajú sa otvoriť určité podniky, pripomína AFP.