Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Taliansko eviduje najvyšší nárast počtu obetí epidémie od 21. apríla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Celkovo bolo v Taliansku na chorobu COVID-19 pozitívne testovaných 209.328 osôb.

Rím 2. mája (TASR) - Taliansko zaznamenalo ďalších 474 úmrtí na nákazu koronavírusom SARS-CoV-2. Podľa úradu civilnej ochrany ide o najvyšší nárast počtu obetí epidémie od 21. apríla, informovala agentúra AFP.

Celkovo si epidémia choroby COVID-19 od svojho vypuknutia v Taliansku vyžiadala životy 28.710 ľudí. Vyšší počet obetí ako Taliansko majú v celosvetovom meradle len Spojené štáty.

Najnovšia bilancia s pomerne výrazným nárastom počtu obetí epidémie sa objavila v situácii, keď Taliansko o dva dni, v pondelok 4. mája, čaká začiatok postupného otvárania sa ekonomiky a uvoľnenia reštrikcií pre pohyb osôb. Tento režim ustanovený vládou v snahe zmierniť alebo zastaviť šírenie koronavírusu trval v Taliansku takmer dva mesiace.

Úrad civilnej ochrany však v sobotu súčasne informoval, že celkový počet nových prípadov sa od piatku zvýšil len o 0,9 percenta, čo je jeden z najnižších zaznamenaných denných prírastkov. Celkovo bolo v Taliansku na chorobu COVID-19 pozitívne testovaných 209.328 osôb.

Počet vyliečených ľudí stúpol o 1665 - na celkových 79.914, uviedla vo svojej správe agentúra DPA, odvolávajúca sa na taliansky úrad civilnej ochrany.

Klesol aj počet prípadov v aktívnej fáze ochorenia a pacientov hospitalizovaných na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) - kým počet pacientov v prvej skupine sa približuje k hranici 100.000, na oddeleniach JIS zostáva podľa bilancie k sobotňajšiemu podvečeru 1539 pacientov.