Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Počet obetí lesných požiarov v Alžírsku stúpol na 43

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Služby civilnej ochrany uviedli, že cez víkend sa im podarilo v rôznych častiach krajiny uhasiť približne 31 požiarov.

Alžír 22. augusta (TASR) - Najmenej 43 ľudí zomrelo v dôsledku lesných požiar na severe Alžírska, pričom sa očakáva, že tento počet sa ešte zvýši, oznámila v pondelok alžírska žandarméria. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Počet obetí vzrástol na 43 z 38, ktoré boli potvrdené pred dvomi dňami, uviedlo velenie žandarmérie vo vysielaní rozhlasu. Zároveň dodalo, že bolo doposiaľ zadržaných 13 ľudí pre podozrenie podpaľačstva.

Žandarméria, ktorá spadá pod alžírske ministerstvo obrany, ďalej uviedla, že stále pracuje na identifikácii tiel obetí. Očakáva tiež nové obete aj napriek predchádzajúcim správam o tom, že požiare sa podarilo dostať pod kontrolu.

Služby civilnej ochrany uviedli, že cez víkend sa im podarilo v rôznych častiach krajiny uhasiť približne 31 požiarov.

Lesné požiare sa rozhoreli predovšetkým v severovýchodnom regióne El Tarf v blízkosti hraníc s Tuniskom a v ich dôsledku bolo evakuovaných viac ako 1000 rodín. Pre pokračujúce klimatické zmeny požiare sužujú Alžírsko každoročne a v tejto prevažne púštnej krajine zničili už tisíce hektárov lesa. Vlani zomrelo v dôsledku požiarov najmenej 90 ľudí a oheň spálil 100.000 hektárov lesa a poľnohospodárskej pôdy.