Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Počet obetí na civilný konvoj pri Záporoží stúpol už na tridsať

Na snímke telo mŕtvej ženy leží na zemi po ruskom raketovom útoku v ukrajinskom Záporoží 30. septembra 2022. Foto: TASR/AP

Po útoku zostali na zemi ležať telá obetí v civilnom oblečení a okná na autách boli vyrazené, citovala AFP jedného zo svojich fotoreportérov.

Moskva 30. septembra (TASR) - Na 30 stúpol počet obetí piatkového útoku na civilný humanitárny konvoj pri ukrajinskom meste Záporožie. Podľa šéfa ukrajinskej polície Ihora Klymenka za útokom stojí Moskva. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

"Tridsať mŕtvych a 88 zranených v dôsledku ďalšieho ruského vojnového zločinu v Záporoží. Medzi obeťami sú dve deti – 11-ročné dievča a 14-ročný chlapec," napísal Klymenko v príspevku na sociálnej sieti Facebook. Medzi zranenými je aj trojročné dievča a 36-ročný policajt. Podľa Klymanka útok zranil 27 policajtov, z nich štyria sú vo vážnom stave.

Gubernátor Záporožskej oblasti Olexandr Staruch uviedol, že nepriateľ vypálil rakety na civilný konvoj, ktorý odchádzal z centra mesta. Proruský predstaviteľ oblasti Vladimir Rogov však zodpovednosť za útok pripísal ukrajinským vojakom. Podľa hovorcu gubernátora Záporožskej oblasti Volodymyra Marčuka sa útok odohral o 07.15 h miestneho času.