Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet obetí nehody autobusu v Španielsku stúpol na sedem

Na snímke autobus leží v rieke Lérez po páde z mosta 26. decembra 2022 v španielskom Pontevedra. Foto: TASR/AP

K nehode autobusu prišlo na Štedrý deň v horskej oblasti na severozápade regiónu Galícia.

Madrid 26. decembra (TASR) - Španielske úrady v pondelok oznámili, že záchranári vytiahli telo ďalšej obete z vraku autobusu, ktorý havaroval v sobotu na Štedrý večer v regióne Galícia na severozápade Španielska. Celkovo si tak nehoda, pri ktorej sa tejto autobus zrútil z mosta do rieky Lérez, vyžiadala sedem obetí na životoch a dvoch ranených, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Pátranie po obetiach záchranári obnovili po tom, ako im jeden z preživších pasažierov povedal, že je stále nezvestná žena v strednom veku, ktorá autobusom taktiež cestovala, uviedol predstaviteľ regionálnej vlády v Galícii José Miones.

Záchranári totiž pôvodne pátrali len po ôsmich pasažieroch. Spravili tak na základe výpovede šoféra autobusu, ktorý nehodu taktiež prežil.

Príčina pádu autobusu z mosta stále nie je jasná, no šéf regionálnej vlády Alfonso Rueda naznačil, že nehodu mohlo spôsobiť nepriaznivé počasie. V čase nehody totiž husto pršalo. Šofér autobusom mal po nehode negatívny výsledok testu na prítomnosť alkoholu a iných omamných látok.

V rieke Lérez je možné aj v pondelok vidieť modrú strechu čiastočné potopného autobusu, všíma si AP. Úrady uviedli, že havarovaný autobus z vody vytiahnu v utorok.

K nehode autobusu prišlo v sobotu na Štedrý deň v horskej oblasti na severozápade regiónu Galícia. Pomoc na miesto privolal šofér, ktorý si na moste všimol pretrhnuté zábradlie, keď v hustom daždi prechádzal okolo.