Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet obetí po zosuve pôdy vo Venezuele stúpol na 43

Ilustračná fotka. Foto: TASR / AP

Venezuelský prezident Nicolás Maduro v utorkovom vysielaní štátnej televízie uviedol, že počet obetí zosuvu pôdy sa zrejme vyšplhá na 100.

Caracas 12. októbra (TASR) - Na najmenej 43 stúpol počet obetí ničivého zosuvu pôdy, ktorý pred tromi dňami zasiahol venezuelské mesto Las Tejerías. V oblasti je stále nezvestných minimálne 56 ľudí. Informovala o tom v noci na stredu TASR na základe správy agentúry AP.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro v utorkovom vysielaní štátnej televízie uviedol, že počet obetí zosuvu pôdy sa zrejme vyšplhá na 100, píše agentúra AFP, podľa ktorej úrady naposledy hlásili 36 mŕtvych.

Záchranári aj v utorok pokračovali v odstraňovaní skál a blata z ulíc a rozšírili oblasť pátrania po telách pochovaných pod kalom. Do pátrania sa zapojili aj miestni obyvatelia.

Záchranári pre AFP povedali, že v meste ležiacom približne 50 kilometrov od hlavného mesta Caracas bude ťažké nájsť preživších.

Podľa miestneho nemenovaného predstaviteľa civilnej ochrany väčšina ľudí zomrela po zásahu kmeňov stromov, veľkých kameňov či iných predmetov, ktoré zmietla rozbúrená voda. Ďalší zomreli na podchladenie, píše AFP.

V dôsledku nezvyčajne silných dažďov sa v sobotu rozvodnila rieka a niekoľko potokov, čo spôsobilo príval bahna. Mnohé domy a obchodné prevádzky v meste boli zničené, zatiaľ čo ulice sú zahltené popadanými stromami, blatom, troskami ako aj automobilovými vrakmi.