Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Počet obetí v Belgicku cez Veľkú noc presiahol štvortisícovú hranicu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V priebehu pondelka bolo hospitalizovaných 242 nových pacientov s COVID-19 a 161 ľudí mohlo opustiť nemocnice.

Brusel 14. apríla (TASR) - Belgické úrady v utorok oznámili, že počas Veľkonočného pondelka bolo zaznamenaných 262 nových úmrtí spojených s ochorením COVID-19, čím celkový stav dosiahol počet 4157 obetí nového typu koronavírusu.

Podľa tlačovej agentúry Belga bolo za posledných 24 hodín hlásených 530 nových potvrdených prípadov nákazy, čo znamená, že od vypuknutia epidémie v polovici marca dosiahol počet infikovaných 31.119 potvrdených prípadov.

V priebehu pondelka bolo hospitalizovaných 242 nových pacientov s COVID-19 a 161 ľudí mohlo opustiť nemocnice.

V súčasnosti sa v belgických nemocniciach nachádza 5336 infikovaných osôb, z ktorých je 1223 na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Z nich je 915 pacientov odkázaných na respiračnú pomoc za pomoci prístrojov, čo je pokles o 25 pacientov voči stavu z nedele.

Belga zároveň upozornila, že predseda Konferencie biskupov Belgicka a kardinál Mechelensko-bruselskej arcidiecézy Jozef De Kesel bol dočasne nahradený vo svojej funkcii zo zdravotných dôvodov - tie však spojenie s pandémiou koronavírusu nemajú. Po ukončení liečby by mal kardinál De Kesel už o niekoľko týždňov pokračovať v plnení svojich povinností.

Spravodajca TASR Jaromír Novak