Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Počet obetí výbuchov v Bejrúte stúpol na 149

Libanonskí armádni vojaci hliadkujú na mieste masívnych výbuchov v prístave v libanonskom hlavnom meste Bejrút vo štvrtok 6. augusta 2020. Foto: TASR/AP

Utorkové výbuchy podľa doterajších informácií spôsobil náhodný požiar, ktorý zapálil zásoby asi 2750 ton dusičnanu amónneho.

Bejrút 7. augusta (TASR) - Na 149 stúpol počet obetí mohutných výbuchov, ku ktorým došlo v utorok večer v prístave v libanonskej metropole Bejrút, desiatky ľudí sú stále nezvestné. Zranených je viac ako 5000. Informovala o tom v piatok agentúra TASS.

Utorkové výbuchy podľa doterajších informácií spôsobil náhodný požiar, ktorý zapálil zásoby asi 2750 ton dusičnanu amónneho.

Vojenský prokurátor si vo štvrtok v súvislosti s explóziou predvolal najmenej 18 pracovníkov prístavu, pričom 16 z nich zostáva vo vyšetrovacej väzbe, napísala AFP.

Mnohé štáty sveta a organizácie vyjadrili sústrasť pozostalým po obetiach a prisľúbili Libanonu zdravotnú i humanitárnu pomoc. Pomoc už do Libanonu vyslali Francúzsko, Katar, Irak, Kuvajt či Česko.

Miesto výbuchu už navštívil francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý zároveň vyzval na medzinárodné vyšetrovanie.