Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Počet obetí výbuchu vo vodnej elektrárni v Taliansku stúpol na päť

Na snímke zćhranári stoja na mieste výbuchu, ku ktorému došlo vo vodnej elektrárni na priehrade Suviana vzdialenej približne 70 kilometrov od talianskeho mesta Bologna. Foto: TASR/AP

Nemenovaný zdroj pre taliansku agentúru ANSA uviedol, že telá objavených obetí sa potápačom nepodarilo ešte vytiahnuť.

Rím 11. apríla (TASR) - Potápači objavili telá ďalších dvoch obetí utorkového výbuchu vo vodnej elektrárni na severe Talianska. Celkový počet obetí tak stúpol vo štvrtok na päť, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Nemenovaný zdroj pre taliansku agentúru ANSA uviedol, že telá objavených obetí sa potápačom nepodarilo ešte vytiahnuť. Pokračujú však v snahách o nájdenie dvoch ďalších nezvestných.

K výbuchu v elektrárni, ktorú prevádzkuje spoločnosť Enel Green Power, prišlo v utorok v hĺbke asi 40 metrov pod hladinou priehradného jazera Suviana počas údržbových prác na turbínach. Bezprostredne po výbuchu našli záchranári telá troch obetí, pričom zranenia utrpelo päť ľudí.

Podľa agentúry AP na ôsmom poschodí priehradného múra pod hladinou vypukol požiar po výbuchu turbíny a voda zaplavila nižšie poschodie. Príčina výbuchu stále nie je známa.

Elektráreň leží asi 40 kilometrov od mesta Bologna. Bolonská prokuratúra v stredu začala vyšetrovanie výbuchu pre podozrenie z trestného činu zavinenia katastrofy a zabitia z nedbanlivosti.