Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Počet prípadov COVID-19 v Bielorusku sa za jeden deň zvýšil o 933

Zdravotná pracovníčka oblečená v ochrannom odeve čaká na študentov pred sanitkou v Minsku. Foto: TASR/AP

V Bielorusku zaznamenali aj štyri nové úmrtia, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 135. V krajine doposiaľ celkovo vykonali 274.060 testov.

Minsk 11. mája (TASR) - Bielorusko v pondelok zaznamenalo 933 nových prípadov ochorenia COVID-19 a celkový počet nakazených v krajine sa tak zvýšil na 23.906 osôb. Informovala o tom agentúra Interfax s odvolaním sa na bieloruské ministerstvo zdravotníctva.

V Bielorusku zaznamenali aj štyri nové úmrtia, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 135. V krajine doposiaľ celkovo vykonali 274.060 testov.

Bielorusko je jednou z mála krajín, ktorá v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2 neuzavrela hranice, neobmedzila podnikanie a pokračuje v organizácií verejných podujatí.

V hlavnom meste Minsk sa v sobotu konala vojenská prehliadka pri príležitosti 75. výročia skončenia druhej svetovej vojny v Európe.

Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko povedal, že zrušenie prehliadky by bolo neúctivé v súvislosti s pamiatkou tých, ktorí vo vojne položili svoje životy.

Lukašenko obavy v súvislosti s pandémiou koronavírusu už dávnejšie odmietol a označil za "psychózu". Občanov povzbudil, aby naďalej chodili do práce.