Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Počet prípadov na Ukrajine stúpa, hlavný hygienik hovorí o lockdowne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hlavný hygienik Ukrajiny Ihor Kuzin oznámil, že krajina bude v červenej karanténnej zóne najskôr v novembri a lockdownu sa nedá vyhnúť.

Kyjev 9. septembra (TASR) – Počet potvrdených prípadov infekcie novým druhom koronavírusu na Ukrajine stúpa. Za uplynulých 24 hodín sa zvýšil o 3663 na celkových 2 306 939, vyplýva zo štvrtkových údajov Systému monitorovania epidémie koronavírusu ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany.

Ochoreniu COVID-19, ktoré uvedený koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje, podľahlo za tento čas ďalších 61 ľudí, čím celkový počet obetí pandémie stúpol v krajine na 54.175.

Z ochorenia sa uzdravilo ďalších 1546 ľudí; od začiatku pandémie už 2.217.563 ľudí.

Ako informoval spravodajský portál 112 Ukrajina, ministerstvo zdravotníctva predložilo kabinetu ministrov návrh na zaradenie krajiny do „žltej" karanténnej zóny. Karanténne opatrenia by tak bolo možné posilniť vo všetkých oblastiach Ukrajiny už od 13. septembra.

Podľa portálu 112 Ukrajina hlavný hygienik Ukrajiny Ihor Kuzin oznámil, že krajina bude v „červenej" karanténnej zóne najskôr v novembri a lockdownu sa nedá vyhnúť.