Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Počet prípadov nákazy delta variantom v Dolnom Rakúsku stúpol na 247

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V súvislosti s variantom delta zaznamenali v spolkovej krajine Dolné Rakúsko zatiaľ tri úmrtia.

Viedeň 16. júla (TASR) - Počet nakazených koronavírusovým variantom delta v spolkovej krajine Dolné Rakúsko stúpol o 21. Infekcií je tak dovedna 247, uviedol v piatok úrad tamojšej poradkyne pre oblasť zdravotníctva Ulrike Königsbergerovej-Ludwigovej. Informuje o tom agentúra APA.

Nové prípady nákazy variantom delta sa podľa informácií úradu vzťahujú na dovedna osem ľudí, ktorí sa do Rakúska vrátili zo Španielska, Chorvátska a Turecka. Štyria nakazení sú plne zaočkovaní, piati mali jednu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

V súvislosti s variantom delta zaznamenali v spolkovej krajine Dolné Rakúsko zatiaľ tri úmrtia, hospitalizovaná je jedna osoba, pripomína APA.

Pravidlá dodržiavania fyzického odstupu ako opatrenie proti pandémii v Rakúsku zrušili začiatkom júla a odstránili aj obmedzenia v otváracích hodinách reštaurácií.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz pred niekoľkými dňami vyhlásil, že napriek stúpajúcemu počtu koronavírusových infekcií sa plánuje sústrediť viac na osobnú zodpovednosť než na kontrolu zo strany štátu.