Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Počet prípadov nákazy koronavírusom vo svete presiahol 40 miliónov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Za posledných sedem dní vo svete pribudlo viac ako 2,5 milióna nových prípadov nákazy, čo je najvyšší týždenný nárast od konca minulého roku.

Paríž 19. októbra (TASR) - Počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom vo svete v pondelok presiahol 40 miliónov. Vyplýva to z výpočtov tlačovej agentúry AFP, ktorá vychádzala z oficiálnych údajov dostupných k 9.15 h SELČ.

Celkovo bolo vo svete zaznamenaných už 40.000.234 prípadov nákazy. Viac ako polovicu infikovaných zaevidovali v troch najpostihnutejších štátoch: v Spojených štátoch (8.154.935), Indii (7.550.273) a Brazílii (5.235.344).

Za posledných sedem dní vo svete pribudlo viac ako 2,5 milióna nových prípadov nákazy, čo je najvyšší týždenný nárast od konca minulého roku, keď sa koronavírus SARS-CoV-2 objavil v Číne.

Nárast v počte potvrdených infekcií možno čiastočne vysvetliť výrazne intenzívnejším testovaním v mnohých krajinách. Napriek zvýšenému testovaniu mnoho menej vážnych alebo bezpríznakových prípadov zrejme zostáva nezistených, konštatuje AFP.

V spojitosti s chorobou COVID-19, ktorú tento koronavírus spôsobuje, zomrelo po celom svete už viac ako 1,1 milióna ľudí, vyplýva z údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa.