Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Počet prípadov nákazy v Indii presiahol 2,3 milióna; smrtnosť klesla

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

India tiež v stredu hlásila 834 nových úmrtí a celkovo ich zaznamenala 46.091. India má tretí najvyšší počet prípadov nákazy, po Spojených štátoch a Brazílii, ale iba piaty najvyšší počet úmrtí.

Naí Dillí 12. augusta (TASR) - Počet prípadov nákazy koronavírusom v Indii presiahol v stredu 2,3 milióna, keď za posledných 24 hodín pribudlo 60.963 infikovaných. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

India tiež v stredu hlásila 834 nových úmrtí a celkovo ich zaznamenala 46.091. India má tretí najvyšší počet prípadov nákazy, po Spojených štátoch a Brazílii, ale iba piaty najvyšší počet úmrtí. A úrady navyše tvrdia, že smrtnosť prvýkrát klesla pod dve percentá.

Premiér Naréndra Módí usporiadal v utorok videokonferenciu spolu s najvyššími volenými predstaviteľmi desiatich indických štátov, ktoré spoločne tvoria približne 80 percent z celkových prípadov nákazy v Indii - a vyzval ich, aby nekompromisne uplatňovali stratégie na zastavenie šírenia koronavírusu, dohľad na infikovanými a dosledovanie prípadov, aby sa smrtnosť znížila pod jedno percento.

Módí takisto vyzval na zvýšenie testovania v niektorých štátoch, ako to urobil aj región indického hlavného mesta Naí Dillí.



Indická rada pre lekársky výskum, najvyšší orgán krajiny pre lekársky výskum, uviedla, že v utorok bolo na ochorenie COVID-19 otestovaných vyše 733.000 vzoriek. Rada však nespresnila, koľko zo vzoriek prešlo "zlatým štandardom", teda RT PCR testom, v porovnaní s testom na protilátky, čo je lacnejšia, ale menej presná metóda, keď sa v krvi hľadajú protilátky na koronavírus.