Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Počet prípadov ochorenia COVID-19 v štáte Viktória stále rastie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Až donedávna bola epidemiologická situácia v Austrálii priaznivá.

Sydney 27. júla (TASR) - V druhom najľudnatejšom austrálskom štáte Viktória naďalej rastie počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Za uplynulých 24 hodín ich pribudlo 532, čo predstavuje nový denný rekord, informoval v pondelok tamojší premiér Daniel Andrews.

Zároveň pribudlo šesť úmrtí, čím sa ich počet zvýšil na 77; je to takmer polovica počtu obetí v celej Austrálii.

V štáte Viktória sa od januára vykonalo viac ako 1,5 milióna testov, čo je jeden z najvyšších počtov na svete, povedal Andrews.

Uviedol tiež, že zváži dočasné zatvorenie určitých kľúčových odvetví ekonomiky, ak sa prenos koronavírusu na pracoviskách nespomalí. Jeho zdravotnícki poradcovia mu to však v tomto štádiu neodporúčajú.

Až donedávna bola epidemiologická situácia v Austrálii priaznivá. Prudký vzostup prípadov komunitného prenosu vo Viktórii v posledných týždňoch viedol úrady k uzatvoreniu hraníc tohto štátu a v jeho hlavnom meste Melbourne sa zaviedli pre päť miliónov obyvateľov prísne obmedzenia pohybu a nedávno aj povinnosť nosiť rúška. Andrews avizoval, že k týmto opatreniam môžu čoskoro pribudnúť ďalšie.

S niekoľkými ohniskami epidémie, ktoré sa objavili v hoteli, thajskej reštaurácii a nočnom klube, bojuje aj susedný najľudnatejší štát Nový Južný Wales. V pondelok tam počet nových prípadov nákazy stúpol o 17 na 3496.

Austrália od začiatku pandémie registruje 14.935 prípadov nákazy a 161 úmrtí na COVID-19.