Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Počet úmrtí na nový koronavírus v USA stúpol na 100

Muž s ochranným rúškom prechádza cez terminál na washingtonskom letisku Ronalda Reagana v Arlingtone, v USA, 16. marca 2020. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Najväčší počet úmrtí zaznamenali v štáte Washington na severozápade USA, kde si koronavírus vyžiadal 50 ľudských životov.

Washington 17. marca (TASR) - Sto ľudí zomrelo v Spojených štátoch na ochorenie spôsobené novým koronavírusom, uviedla v utorok neskoro večer tlačová agentúra AFP. Jej výpočet vychádza z údajov na webových stránkach jednotlivých amerických štátov a okresov, ako aj zo slov predstaviteľov.

Najväčší počet úmrtí zaznamenali v štáte Washington na severozápade USA, kde si koronavírus vyžiadal 50 ľudských životov; po ňom nasledoval štát New York s 12 úmrtiami a Kalifornia s 11 obeťami.

V utorok neskoro večer ohlásila prvý pozitívny prípad nákazy aj Západná Virgínia, ktorá bola dosiaľ jediným americkým štátom bez tejto infekcie. Oznámil to guvernér Jim Justice. To znamená, že teraz má potvrdené prípady všetkých 50 štátov, zdôraznila agentúra AP.