Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Počet úmrtí na ochorenie COVID-19 v Británii prekročil hranicu 75.000

Takmer prázdna ulica na námestí Leicester Square v Londýne, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Johnson v rozhovore pre britskú stanicu BBC odmietol vylúčiť, že vláda v nasledujúcich týždňoch zavedie prísnejšie opatrenia v celej krajine.

Londýn 3. januára (TASR) - Spojené kráľovstvo zaznamenalo v nedeľu vyše 50.000 nových prípadov nákazy koronavírusom, už šiesty deň po sebe. A celkový počet úmrtí na ochorenie COVID-19 prekročil v ostrovnej krajine hranicu 75.000. Informovala o tom webová stránka britskej stanice Sky News.

V nedeľu bolo hlásených ďalších 54.990 prípadov infekcie a 454 úmrtí, ukazujú údaje vlády. Celkový počet ľudí, ktorí zomreli do 28 dní od svojho pozitívneho testu na COVID-19, tak stúpol na 75.024.

Podľa najnovších údajov podľahlo koronavírusu v Anglicku ďalších 386 ľudí. Pacienti boli vo veku 30 až 107 rokov a všetci okrem 18 mali aj iné zdravotné ťažkosti.

Vo Walese zomrelo ďalších 56 ľudí a v Severnom Írsku hlásili ďalších šesť mŕtvych. Škótsko nehlásilo v nedeľu žiadne nové úmrtia súvisiace s koronavírusom.

Informácie prišli deň pred tým, ako sa majú v Spojenom kráľovstve začať znovu otvárať školy, pričom premiér Boris Johnson tvrdí, že triedy sú bezpečné.

Na premiéra však silnie tlak, aby nechal školy zatvorené, keďže prípadov ochorenia COVID-19 výrazne pribúda. Odbory učiteľov vyhlasujú, že triedy mali zostať zatvorené najmenej ďalšie dva týždne, píše portál stanice Sky News.

Johnson v rozhovore pre britskú stanicu BBC odmietol tiež vylúčiť, že vláda v nasledujúcich týždňoch zavedie prísnejšie opatrenia v celej krajine.